Pinguinii domnului Popper
Clubul de lectură
Clasa a II-a
Cartea lunii noiembrie este "Pinguinii domnului Popper", de Richard și Florence Atwater.
Este o carte ce se parcurge ușor și este ofertantă în activități complementare ei.
Noi ne-am propus urmatoarele:
Pachetul de la Polul Sud - Am confecționat un pinguin imperial, unul macaroni și unul albastru, la scară, i-am împachetat și am lipit etichete cu destinatar -clasa noastră-și expeditor- amiralul Drake. A fost o surpriză primită cu mare bucurie de copii.
-Am discutat despre ceea ce înseamnă destinatar, expeditor, adresă.
-Pentru realizarea lor am folosit blockposter, placă de polistiren, discuri demachiante și foaie de copt. A fost destul de migălos și mi-a luat mult timp, dar a meritat văzând bucuria copiilor.
Vocale și consoane de la Poli - Am folosit niște cartonașe de pe Twinkl- de AICI - care conțineau imagini și cuvinte legate de Poli. Cu ajutorul lor am despărțit în silabe, am numărat vocalele, consoanele și am așezat în ordine alfabetică.
Alfabetul personajelor - Am cautat numele pinguinilor și ale membrilor familiei Popper. Am așezat toate numele în ordine alfabetică.(la pag 83 sau 84)
Pliantul pinguin - transcriere caligrafică a unui fragment din carte sau din fișa cu date despre pinguini.
Găsiți pliantul AICI
Panoul VOCABULAR - cuvintele necunoscute, selectate de copii din carte, au fost notate pe pinguini mici. Am discutat despre ele și le-am introdus în contexte noi. Vor rămâne afișate până când începem următoarea carte. Titlul panoului aici.
Diorama sau machete "Viața de la Poli” - Copiii au lucrat în echipe de 2,3 sau 4. A fost la alegerea lor, fiind un proiect de vacanță au avut destul timp să găsească informații și idei.
Pinguinul balansoar -o lucrare foarte drăguță și ușor de realizat la AVAP. O găsiți pe krokotak AICI.
Cum desenam un pinguin? Am găsit pe youtube AICI sau AICI și pe krokotak AICI.
Pictură cu pinguini ”Ghețarul”. Inspirație de AICI.
Panou informativ despre Arctica și Antarctica - Planșe informative de pe Twinkl -AICI. Copiii au realizat literele pentru titlul panoului, au desenat, colorat și decupat pinguini, au realizat ghețarii și alte elemente pentru ca panoul să arate bine. Am studiat planșele, enciclopedia despre Antarctica, am realizat un ciorchine cu date importante reținute.
Auditie- Am audiat ”Marșul militar” al lui Shubert ( Mulțumesc pentru idee, @emalașcoală!) și am mers pe ritmul lui ca pinguinii.
Am învățat cântecul ”Pinguinul dansator”, îl găsiți pe youtube AICI
Am încercat ”Dansul pinguinului ”- fetele s-au descurcat binișor, băieților le-a fost mai greu să țină ritmul și să respecte pașii.
Ne-au fost de mare ajutor ideile de pe InfinitEDU - am folosit câteva fișe - Găsiți postarea aici. și ideile de pe emalascoala, găsiti postarea aici.
Copiilor le-a plăcut cartea și au fost încântați de activități.
Voi ce cărți citiți la lectură? Ce carte frumoasă despre Crăciun, potrivită pentru clasa a II-a, știți? Cautam carte pentru luna decembrie.
Mult succes și inspirație vă doresc!
Ilona
Comentarii
Trimiteți un comentariu