CIFRELE ROMANE - JOCURI

    Astăzi ne-am jucat cu cifrele romane. La clasa a III-a, vorbim doar despre 3 cifre, I, V și X. Pentru exersare am realizat câteva cartonașe pe care sunt scrise numerele romane de la 1 la 30.  Se pot folosi în mai multe feluri. Iată câteva la care m-am gândit eu: * ”Cine sunt eu?” -învățătorul arată câte un cartonaș, copiii răspund pe rând sau scriu răspunsul pe bilețele și le arată. * ”Cum sunt format?” - învățătorul arată cartonasul, copiii trebuie sa arate semnul sau semnele operațiilor(cu ajutorul a 2 creioane) prin care s-a format numarul . De exemplu: XI= +, IV= - * ”Cine e predecesorul/succesorul meu?” Invatatorul arata cate un cartonas, copiii trebuie sa scrie cu cifre romane predecesorul sau succesorul pe o foaie si sa arate. * ”Trenuletul matematic” - Un copil este locomotiva, cartonasele devin bilete, el se plimba prin clasa si aduna vagoanele, pentru a te putea lipi de tren trebuie ”sa cumperi” bilet de la locomotiva, pretul biletului=citirea numarului de pe cartonas.

Procesul limonadei - Clubul de lectură - Test de lectură

 Procesul limonadei - Clubul de lectură - Test de lectură

clasa a 2-a, clasa a 3-a

Cărțile lunilor martie și aprilie, la clubul de lectură, au fost ” Războiul limonadei” și ”Procesul limonadei”, două cărți ce se parcurg ușor, tratează relația dintre frați, rivalitatea dintre ei. Totodată cărțile reprezintă și o introducere în lumea afacerilor, în ele găsim definiții ale unor termeni economici, grafice și diagrame.

Ce este cererea? Dar oferta? Concurenta? Marketingul?

O carte care creioneaza, in joaca, mici lectii de economie

Elev in clasa a patra, EvanTreski se pricepe la oameni. Stie sa schimbe doua vorbe cu ei, chiar si cu adultii. Pe de alta parte, sora lui mai mica, Jessie, e buna la matematica, dar nu la a lega relatii cu oamenii. Cand incepe Razboiul Limonadei intre frati, nu e deloc limpede cine o sa castige si nici macar daca vrajba lor o sa se termine vreodata.
 
Un roman plin ochi de ponturi ingenioase, o introducere in lumea afacerilor, cu definitii ale unor termeni economici cheie, grafice si diagrame. Amuzant si profund totodata, Razboiul limonadei urmareste subtil felul in care, din dorinta de castig, concurentii pot ajunge in situatia de a-si face rau reciproc.
Într-o poveste care pune sub semnul întrebării sensul adevărului, al dreptății sau al compasiunii, nu există răspunsuri ușoare. Procesul limonadei aprinde o discuție când serioasă, când amuzantă, incitându-i pe cititori să-și exploreze propriile idei despre vină și inocență.
„Descrierea realistă a emoțiilor copiilor și felul cum sunt exprimate acestea ating fără greș inima cititorilor.“
 
Procesul limonadei este a doua carte din seria Războiul limonadei, o serie care reușește să explice și să exemplifice, cu ajutorul ficțiunii, termeni economicifoarte folositori în viața de zi cu zi. (editura Artur)
 

Copiii le-au citit cu plăcere și s-au întrecut în a povesti momentele preferate. 

Pentru verificarea lecturii le-am pregătit un test de lectură cu 10 întrebări. (Procesul limonadei)

Poți descărca documentul de AICI.

Alte materiale despre aceste cărți găsiți aici:

pe didactic.ro, de la colega Ana-Maria Vasile din Focșani https://www.didactic.ro/materiale-didactice/razboiul-limonadei-de-jacqueline-davies-fisa-de-lucru

Mult succes!

 Ilona



Comentarii